Επικαιρότητα

Παρέμβαση για τους πρόσφυγες από Νεαπολις, βίντεο

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν  σήμερα στην Πάφο η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο σκοπός της συμφωνίας είναι η  σύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις δράσεις του ΟΗΕ για την προστασία των προσφύγων. Στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου προβλέπεται μία σειρά πρωτοβουλιών, όπως σεμινάρια προσφυγικού δικαίου, παροχή εκπαιδευτικών ευκαιριών σε πρόσφυγες, επαφή φοιτητών με πρόσφυγες των δομών φιλοξενίας , με στόχο την παραγωγή αποτελεσμάτων τόσο σε επιστημονικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Γυναίκες πρόσφυγες μαζί με εθελοντικές οργανώσεις στην Πάφο εκθέτουν  είδη χειροτεχνίας και άλλα καλλιτεχνήματα. Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί η έκθεση φωτογραφίας «Αναζητώντας Ασφάλεια»  του Sebastian Rich,  βραβευμένου φωτογράφου ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής έχει καλύψει τους μεγαλύτερους πολέμους και συγκρούσεις παγκοσμίως.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2022 από την Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο και το Ίδρυμα Universitas.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button