Επικαιρότητα

Παρέμβαση για νέο Νικολαΐδειο Γυμνάσιο

Επιστολή στον υπουργό παιδείας απέστειλε ο  πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης ζητώντας ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα της ανέγερσης του νέου Νικολαΐδειου Γυμνασίου της Πάφου.

«Το θέμα χρονολογείται και το πρόβλημα υπερπληθυσμού των γυμνασίων μας συνεχίζει να υφίσταται. Γυμνάσια με πέραν των 600 μαθητών, όπως του Γυμνασίου Απόστολου Παύλου και Αγίου Θεοδώρου δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες.

Ακόμη, παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί γονείς να προσπαθούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις εγκαταστάσεις του σημερινού Νικολαΐδου Γυμνασίου, το οποίο φιλοξενείται στο Λύκειο Κύκκου, γιατί είναι μικρότερο πληθυσμιακά και πιστεύουν ότι εκεί τα παιδιά τους θα έχουν καλύτερη εκπαιδευτική και παιδαγωγική κατάρτιση.»

Ο Χρύσανθος Σαββίδης  σημειώνει ότι η Πάφος χρειάζεται νέα σχολεία σχεδόν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και θα πρέπει το υπουργείο  να  τροχιοδρομήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.

«Είναι άδικο μαθητές να θέλουν να φοιτήσουν στη Μέση Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και να μην μπορούν, γιατί η Πόλη της Πάφου έχει μόνο μια Τεχνική Σχολή.

Είναι αντιφατικό από την μια σαν κράτος και ως κοινωνία να θέλουμε περισσότερους νέους στα τεχνικά επαγγέλματα και από την άλλη να μην έχουμε σχολεία.»

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close