Πολιτική

Παρέμβαση Αρχιεπισκόπου για Κυπριακό

Ο Ερτογαν ενεργεί με βάση τα συμφέροντα της χώρας του και ο Ελληνισμός θα πρέπει να διδαχθεί από τα λάθη του και να εργαστεί με βάση τα δικά του συμφέροντα, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε δηλώσεις στην Πάφο και κληθείς να σχολιάσει τις Τουρκικές προκλήσεις στην Αμμόχωστο ανέφερε ότι λαός και κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και να αγωνιστούμε, όπως είπε, για την πατρίδα μας και να μην επιτρέψουμε στον Ερτογαν να κάνει όσα συμφέρουν στην Τουρκία.

Ο Ερτογαν, συμπλήρωσε, δεν εργάζεται για το καλό των Τουρκοκυπρίων. Αν πραγματικά αυτός ήταν ο στόχος του θα συμφωνούσε σε μια επανενωμένη Κύπρος. Ο στόχος του, συμπλήρωσε, είναι ολόκληρη η Κύπρος , αρά, συνέχισε, όλοι θα πρέπει να ομονοήσουν και να συνεργαστούν με τους σωστούς Τουρκοκύπριους, είπε, για να δημιουργηθεί ένα σωστό κράτος .

Όσοι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν να προσέλθουν είναι ευπρόσδεκτοι, συμπλήρωσε, σε ένα κοινό- μικτό κράτος. Αν κάποιοι Τουρκοκύπριοι δεν θέλουν ας κάνουν δικό τους κράτος, είπε, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση σωστά επιμένει στην πολιτική αυτή βασισμένη εντός των αποφάσεων των Η.Ε. Πεισματικά θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτά τα πλαίσια, κατέληξε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button