Πάφος

Παρέμβαση ΑΚΕΛ Πάφου για μετανάστες Χλώρακας

Τα προβλήματα παραβατικότητας να αντιμετωπιστούν από τις συντεταγμένες αρχές του κράτους μακριά από ρατσιστικές εξάρσεις, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ Πάφου.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στη Χλώρακα τείνει να ξεφύγει των ορίων, αναφέρεται σε ανακοίνωση, αφού ομάδα πολιτών επιχειρεί να πάρει το νόμο στα χέρια της εκφοβίζοντας πολιτικούς πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην κοινότητα. «Τέτοιες συμπεριφορές εμποτίζουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ταυτόχρονα, καλλιεργούν το έδαφος σε ακραία εθνικιστικά στοιχεία να καπηλευτούν την κατάσταση. Αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες και γι΄ αυτό και θα πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από τις συντεταγμένες αρχές του κράτους που έχουν και την ευθύνη διατήρησης της ασφάλειας και της τάξης στον τόπο μας.»

Είναι γεγονός , συνεχίζει η ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου, ότι τελευταία εντοπίζονται αυξημένα προβλήματα παραβατικότητας από αλλοδαπούς τόσο στη Χλώρακα και τη Γεροσκήπου, όσο και σε άλλες περιοχές της Πάφου και γι΄ αυτό θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την αντιμετώπισης τους.

«Τα φαινόμενα γκετοποίησης αλλοδαπών δημιουργούνται λόγω και της μη εφαρμογής προγραμμάτων ένταξης τους στο κοινωνικό σύνολο. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται η ανάπτυξη ουσιαστικών δράσεων στη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση.

Θα πρέπει, επίσης, κυβέρνηση και τοπικές αρχές να συνεργαστούν προς αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων μπορεί να παρουσιάζονται, ώστε να εξεύρουν αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες θα εκτονώνουν την τεταμένη κατάσταση, θα βασίζονται στην αλληλεγγύη και το δίκαιο και θα επαναφέρουν την ηρεμία και την ομαλότητα».

Το  ΑΚΕΛ θα συνεχίσει, καταλήγει η ανακοίνωση,  να παρακολουθεί  την κατάσταση και να παλεύει για ίση μεταχείριση όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως θρησκείας , φυλής και χρώματος.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close