Επικαιρότητα

Παράπονα για ταξιτζήδες της Πάφου

Δεκάδες παράπονα δέχονται και φέτος, υπάλληλοι ξενοδοχείων στα οποία καταλύουν, τουρίστες για την συμπεριφορά και την χρέωση από ορισμένους ασυνείδητους οδηγούς ταξί.

Τα παράπονα αφορούν κυρίως την διαδρομή από το αεροδρόμιο Πάφου προς την τουριστική περιοχή όπου σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιείται το ταξίμετρο, με την δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη διαδρομή είναι «ταρίφα». Αποτέλεσμα είναι να χρεώνουν κατά το δοκούν.

Για μια διαδρομή αξίας 17 έως 20 ευρώ οι χρεώσεις ξεπερνούν τα 50 ευρώ για την τουριστική περιοχή Πάφου και τα 80 ευρώ για την τουριστική περιοχή Κόλπου των Κοραλιων. Και αν ο πελάτης έχει κλείσει ξενοδοχείο στην Πόλη Χρυσοχους πληρώνει για ταξί την αξία άλλου ενός  αεροπορικού εισιτηρίου από την Βρετανία.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το περιστατικό που μας μετέφερε εργαζόμενος σε ξενοδοχείο της Γεροσκηπου. Δυο οικογένειες Βρετανών που έφτασαν με την ίδια πτήση και θα διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο πήραν δυο ταξί για το ξενοδοχείο τους την ίδια ώρα.

Ο ένας πλήρωσε 40 ευρώ και ο άλλος 60. Μάλιστα ο δεύτερος είχε λιγότερες αποσκευές. Στον αντίποδα οι οδηγοί ταξί απορρίπτουν την «γενίκευση» και καλούν όσους εντοπίζουν τέτοιες περιπτώσεις να τις καταγγέλλουν αμέσως. Παραδέχθηκαν ότι όντως κάποιοι συνάδελφοι τους συμπεριφέρονται σαν να είναι η τελευταία μέρα που θα εργαστούν στο ταξί και τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να παταχθούν.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close