Επικαιρότητα

Πανεπιστήμιο στην Παντάνασσά

Μια εισήγηση που μπορεί να δώσει στην πόλη της Πάφου, την απαιτούμενη νέα ώθηση, επεξεργάζονται στο δημοτικό μέγαρο Πάφου.

Την ίδρυση και λειτουργία όχι μόνο πανεπιστημιακής σχολής αλλά ολόκληρου πανεπιστημίου, και συνεπώς πολλών σχολών, στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο χώρο που προοριζόταν για να στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου, δίπλα από τον ιερό ναό Παναγίας Παντάνασσάς. Όπως είναι γνωστό στο χώρο αυτό έχουν ανεγερθεί τα θεμέλια του κτηρίου αλλά οι εργασίες είχαν σταματήσει με την οικονομική κρίση. Ο δήμος είχε προτείνει στην πολιτεία τον χώρο αυτό ως υποψήφιο για να στεγάσει το ΑΞΙΚ στην περίπτωση που αποφασιζόταν η μεταστέγαση του από την Λευκωσία στην Πάφο.

Το θέμα αυτό ξεκαθαρίζει οριστικά το επόμενο διάστημα και αν η απάντηση, θα εξακολουθήσει να είναι αρνητική, η τοπική αρχή επεξεργάζεται σύμφωνα με πληροφορίες μια σειρά από κίνητρα τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από ιδιώτες για την ίδρυση και λειτουργία στον χώρο, για μια μεγάλη χρονική περίοδο, πανεπιστημίου. Έτσι ο ιδιώτης που θα αναλάβει να ολοκληρώσει το κτήριο, δεν θα έχει κόστος στέγασης αποσβένοντας την επένδυση του, ενώ η πόλη θα επωφεληθεί όχι μόνο με τα κτήρια που θα παραμείνουν στο μέλλον αλλά κυρίως με την λειτουργία ενός πανεπιστημίου στο κέντρου που θα αναζωογονήσει την τοπική οικονομία. Όπως δηλαδή έχει συμβεί σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις πόλεων στις οποίες λειτουργήσαν πανεπιστήμια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button