Πάφος

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου: Ο Έγκριτος και Διεθνούς Κύρους Νομικός Καθηγητής Στέλιος Περράκης Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου υποδέχεται στους κόλπους του τον έγκριτο και διεθνούς κύρους νομικό Καθηγητή Στέλιο Περράκη ως Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής.

Με μια πλούσια ακαδημαϊκή πορεία και προσφορά καθώς και διοικητική εμπειρία τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και σε θέσεις δημόσιας ευθύνης, η παρουσία του Καθηγητή Περράκη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου εγγυάται την ακαδημαϊκή αριστεία, την περαιτέρω αναβάθμιση του κύρους της Νομικής Σχολής καθώς και την αύξηση της διεθνούς αναγνωρισιμότητάς της. Μερικά μόνον από τα σημεία-σταθμούς στη σταδιοδρομία του είναι τα εξης:

• 2020: Συντονιστής της Task Force για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών στο Συμβούλιο της Ευρώπης

• 2015-2019: Πρέσβης εκ προσωπικοτήτων – Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης

• 2013-2015: Αναπληρωτής Πρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Πάντειο Πανεπιστήμιο

• 1996-2000: Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών

 

• Εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς Οργανισμούς και Διασκέψεις (ΟΗΕ, Ε.Ε. Συμβούλιο της Ευρώπης, κ.ά.) και Πληρεξούσιος / Agent σε πολλές υποθέσεις ενώπιον του ΔΕΚ/ΔΕΕ (μεταξύ άλλων η υπόθεση Επιτροπή κατά Ελλάδος για τα αντίμετρα σε βάρος της ΠΓΔΜ, 1994), καθώς και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (υπόθεση Δικαστικές Ασυλίες του κράτους Γερμανία κατά Ιταλίας, Ελλάδα παρεμβαίνουσα, 2011).

• Μέλος διεθνών Οργάνων και Θεσμών, όπως Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης (2003-2015), International Humanitarian FactFinding Commission(2002-), Commission of Inquiry on Lebanon του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ (Σεπ. – Νοε. 2006), Administrative Board της Fundamental Rights Agency of the EU (2012-2015).

• Διετέλεσε Δικαστής ad hoc (2011-2015) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Διαιτητής στο Δικαστήριο Συνδιαλλαγής και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ.

• Κάτοχος πολλών τιμητικών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων:

– Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Αξίας / Chevalier de l’ Orde Νational du Mérite (Γαλλία, 1997)

– Ταξιάρχης του Τάγματος Ακαδημαϊκού Φοίνικα / Officier de l’ Ordre des Palmes Académiques (Γαλλία, 2014)

Στη γεμάτη με επιστημονική προσφορά και ακαδημαϊκή του πορεία σημειώνονται τα πιο κάτω:

• Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία (Στρασβούργο) και Ολλανδία (Χάγη).

• Δίδαξε στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ (1978-1993), ως Λέκτορας, Επικ. Καθηγητής και Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ως Επισκέπτης Καθηγητής και υπεύθυνος Έδρας Jean Monnet, και στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (1994-2015), ως Καθηγητής. Επίσης, στις Ανώτατες Σχολές των Ένοπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας (ΣΕΘΑ, ΑΔΗΣΠΟ, Ναυτική Σχολή Πολέμου, Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κλπ.) και στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close