Πολιτική

Παιχνίδια Τουρκίας με Βαρώσια

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις Τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Νεοφύτου και σχολιάζοντας τις κινήσεις των τελευταίων ημερών είπε ότι η Τουρκία μέρα με την μέρα γίνεται πιο επιθετική όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και εντός Κύπρου με παράνομες και έκνομες ενέργειες στην ΑΟΖ.

Η νέα προκλητική ενέργεια που έχει να κάνει με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσιων εντάσσεται στα πλαίσια της Τουρκικής τακτικής όπου προχωρεί σε νέα τετελεσμένα προκειμένου να επιβάλει με τον δικό της τρόπο τους όρους του παιχνιδιού, συνέχισε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνη την Τουρκική προσέγγιση η οποία όπως ανέφερε χρειάζεται πολύ σύνεση και σωφροσύνη .

Θα πρέπει να παραμείνουν τα Ευρωπαϊκά και τα διεθνή ερείσματα, είπε, και να προσπαθήσουμε με την πειθώ, την αξιοπιστία και την σταθερότητα στις θέσεις μας να πείσουμε Ευρώπη και διεθνή παράγοντα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Τουρκία για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής λύσης του Κυπριακού με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close