Κύπρος

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Κάτω από πρωτόγνωρα δυσχερείς συνθήκες, η ανθρωπότητα στο σύνολό της και η δημοσιογραφική οικογένεια ειδικά, αποτίμησαν χθες 3η Μαΐου την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

 

Το υπέρτατο αγαθό της ελευθεροτυπίας αποδεικνύεται ακόμα πιο πολύτιμο και σημαντικό σε συνθήκες πανδημίας που συνεχίζει να υποβάλει σε δεινά όλη την υφήλιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Υπό συνθήκες πανδημίας  δοκιμάζονται ακόμα παραπάνω τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρωτίστως το δικαίωμα στην υγεία. Και όπου δοκιμάζονται ανθρώπινα δικαιώματα η ελεύθερη, ανεμπόδιστη και ανεξάρτητη δημοσιογραφία έχει καταλυτικό ρόλο να διαδραματίσει.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου ενώνει τη φωνή της με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όπου ανήκει, και διατρανώνει τη βούλησή της, μαζί με τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου, να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας έκφρασης, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού των απόψεων.

Ο αγώνας αυτός δεν είναι και δεν ήταν ποτέ εύκολος. Η σφαιρική, αντικειμενική και ολοκληρωμένη ενημέρωση της κοινής γνώμης γίνεται ολοένα και πιο δύσβατη. Ο έλεγχος των κέντρων λήψης αποφάσεων εκ μέρους των πολιτών ολοένα και πιο δύσκολος, με τα εμπόδια που παρεμβάλλονται συνεχώς να μεγαλώνουν. Οι δημοσιογράφοι, ανά την υφήλιο, εκθέτουν συνεχώς τους εαυτούς τους σε πάμπολλους κινδύνους, για την υγεία τους, τα εργασιακά τους δικαιώματα, την ασφάλειά τους, την ίδια τους τη ζωή.

Η ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται πολλαπλά και ποικιλιτρόπως σε όλο τον κόσμο. Ως Ένωση Συντακτών Κύπρου, θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να καταγγέλλουμε κάθε παραβίαση και κάθε απόπειρα παραβίασης της ελευθερίας του Τύπου. Όπου και να συμβαίνει αυτό, είτε μακριά μας, είτε κοντά μας, είτε και πολύ κοντά μας.

Διοικητικό Συμβούλιο

Ένωσης Συντακτών Κύπρου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button