Επικαιρότητα

Παίρνουν το νερό από τα χωριά της Πάφου και το στέλνουν στα Κοκκινοχωρια

Το θέμα  της καθυστέρησης που παρατηρείται στην μεταφορά νερού για σκοπούς άρδευσης από το Φράγμα Αρμίνους στις κοινότητες της κοιλάδας Διαρίζου και της  Περιφέρειας Σαλαμιούς και Αγίου Νικολάου συζητήθηκε εκ νέου στην κοινοβουλευτική επιτροπή  Γεωργίας.

Από το έργο αυτό επηρεάζονται οι κοινότητες Σαλαμιού, Μέσανα, Αρμίνου, Άγιος Νικόλαος, Φιλούσα Κελοκεδαρων ,Κέδαρες, Πραιτώρι, Τραχυπεδουλα  και Χολετρια. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιτοκοππιτης υπενθύμισε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990  όταν είχε αποφασισθεί,  η δημιουργία του Φράγματος της Αρμίνους, και η εκτροπή του νερού προς το Φράγμα του  Κούρρη και από εκεί στα Κοκκινοχώρια, για να καμφθούν οι δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, οι κυβερνώντες τότε  είχαν δεσμευτεί ότι ταυτόχρονα θα δίδεται νερό και στις γύρω κοινότητες πράγμα το οποίο, σημειώνει ο βουλευτής Πάφου  μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Ο Χαράλαμπος Πιτοκοππιτης σημείωσε ότι κατά την χθεσινή έντονη συζητηση του θεματος  εκπρόσωπος του Υπουργού Γεωργίας δήλωσε ότι είχε οδηγίες να αναφέρει ότι έχει τροχοδρομηθεί η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης για εκτέλεση του έργου. Το θέμα θα επανέλθει στην επιτροπή  εντός δύο μηνών για έλεγχο και ενημέρωση για τα περαιτέρω βήματα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button