Επικαιρότητα

Παίρνουν μέτρα στον Πύργο

Μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην ακριτική περιοχή Τηλληριας συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στην περιοχή.

 

Στην σύσκεψη παρακάθισαν ο γενικός διευθυντής του υπουργείου δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως, ο αρχηγός αστυνομίας και αξιωματικοί της δύναμης της ΥΑΜ, της Λιμενικής και Ναυτικής αστυνομίας και της αστυνομικής διεύθυνσης Μορφου.

Ο αρχηγός αστυνομίας δήλωσε στο ΡΙΚ μετα την σύσκεψη ότι  με τις τοπικές αρχές συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας, της άτυπης μετανάστευσης  αλλά και τα θέματα των κτηριακών υποδομών της δύναμης.

Ο κ.Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση και ενίσχυση  της λιμενικής του αστυνομικού σταθμού αλλά και του σημείου διέλευσης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι υπάρχουν δυσκολίες , λόγο της απόστασης, για ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει εφικτό μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται όπως επεσήμανε.

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλεανθους εξέφρασε ευχαριστίες προς το υπουργείο δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως και την αστυνομία για την θετική ανταπόκριση τους. Έχουν αφουγκρασθεί τα προβλήματα για την καλύτερη  αστυνόμευση της περιοχής, όπως είπε, και σύντομα θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η συστέγαση της λιμενικής αστυνομίας και του αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού μέχρι την προώθηση της καλύτερης στελέχωσης των αστυνομικών κλιμακίων που εδρεύουν στην ακριτική περιοχή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button