Κύπρος

Παίρνουν μέτρα στην Λεμεσό

Έκτακτα μέτρα για αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργείται από τις καταρρακτώδεις βροχές αποφάσισε να λάβει ο Δήμος Λεμεσού, μετά τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν, για μια ακόμη φορά στην πόλη και κυρίως στο κέντρο της Λεμεσού.

Το πρωί ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης επισκέφθηκε τις περιοχές που πλήγηκαν περισσότερο από τις πλημμύρες.

«Παίρνουμε συνεχώς έκτακτα μέτρα, κάποιες επεμβάσεις. Ένας λόγος της επίσκεψης μου στο κέντρο ήταν για να δω εάν αυτά τα μέτρα απέδωσαν. Απέδωσαν στην οδό Γεωργίου Κατσουνωτού, δεν απέδωσαν αλλού. Ο όγκος του νερού που κατεβαίνει δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυτής της έκτασης μέτρα. Όμως γίνονται κι αυτά. Κάνουμε συνέχεια συσκέψεις, δημιουργήσαμε ένα μηχανισμό με υπηρεσίες μεταξύ ακόμα και τις Εθνικής Φρουράς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λεμεσού.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν χθες βράδυ, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα κυρίως στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου, στις περιοχές της Τζιαμούδας, σε διάφορα σημεία του παραλιακού και στην οδό Ελλάδος.

Στην περίπτωση της περιοχής του Κάστρου, οι ιδιοκτήτες υποστατικών εξέφρασαν την απογοήτευση και την οργή τους γιατί  όπως είπαν, το πρόβλημα είναι πλέον συχνό, δεν λαμβάνονται μέτρα από τους αρμοδίους και οι ζημιές είναι τεράστιες.

Στη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων μέλη της αστυνομίας παρείχαν βοήθεια σε πολίτες. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε έξι συνολικά κλήσεις, τρεις από τις οποίες αφορούσαν οδηγούς που εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους και οι άλλες τρεις, αφορούσαν άντληση νερών από πλημμυρισμένες κατοικίες.

Οι ψεσινές και παρατεταμένες βροχές δημιούργησαν προβλήματα στην πόλη μας. Όχι στην έκταση άλλων περιπτώσεων όπου ήταν πολύ πιο έντονα και ισχυρά τα καιρικά φαινόμενα,  είπε ο Νίκος Νικολαΐδης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button