Πάφος

Πίσω οι κρατήσεις

Υποτονικά ξεκίνησε η θερινή τουριστική περίοδος , σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με την προηγούμενη καλοκαιρινή περίοδο.Η μείωση θα συνεχισθεί μέχρι και το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου αν και το δεύτερο κομμάτι του καλοκαιριού  θα είναι αισθητά καλύτερο από το πρώτο κομμάτι. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ εκτίμησε πάντως  ότι δεν πρόκειται να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος που υπήρξε την περίοδο Απριλίου- Ιουνίου.

Ο Θάνος Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι οι συγκρίσεις γίνονται σε σχέση με τις δυο τελευταίες χρονιές ρεκόρ του τουρισμού. Είναι κρίμα, συνέχισε, αυτή η δυναμική των δυο τελευταίων χρόνων, να μην έχει συνέχεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου κληθείς να αναφερθεί στους τομείς που χρειάζονται βελτίωση είπε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το πτητικό πρόγραμμα αφού υπάρχουν αυτή την στιγμή πολύ μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως η Γαλλία , που δεν υπάρχουν καθόλου πτήσεις.

Το τουριστικό προϊόν έχει αναβαθμισθεί τα τελευταία χρόνια , συνέχισε, αλλά χρειάζεται περαιτέρω αναβάθμιση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι τα κίνητρα που δόθηκαν για αναβάθμιση και ανάπτυξη των μονάδων ήταν μια πολύ σωστή απόφαση.

Το τουριστικό προϊόν της Κύπρου είναι ιδιαίτερα ανανεωμένο και αναβαθμισμένο, προσφέρονται πιο σύγχρονες υπηρεσίες και ήταν αναγκαίο για να δεχθεί ο τόπος και περισσότερο αλλά και πιο ποιοτικό τουρισμό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button