Πάφος

Πίεση δέχεται το παντοπωλείο Πόλεως

Οι ανάγκες του  Κοινωνικού Παντοπωλείου Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς ολοένα και αυξάνονται, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της πανδημίας κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πολλές επιχειρήσεις και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εκτός εργασίας.

Όπως δήλωσε  η Ελισάβετ Στυλιανού υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου εικοσιπέντε εθελόντριες  δίνουν καθημερινό αγώνα για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη.  Επεσήμανε δε, πως το φιλανθρωπικό τους έργο είναι δύσκολο, ωστόσο με την προσφορά και την αγάπη όλων, ενισχύεται και μετουσιώνεται σε πράξη αλληλεγγύης και στήριξη στους συνανθρώπους μας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιφέρειας Πόλης Χρυσοχούς, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 και στεγάζεται σε αίθουσα απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο Πόλης Χρυσοχούς.  Το λειτουργεί το Σωματείο Εθελοντριών με μηνιαία στήριξη από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς και με την εξεύρεση χορηγών, προσθέτοντας πως ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν βοηθούν αναλόγως κάποιες οικογένειες με τρόφιμα και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις με την αγορά φαρμάκων αλλά ακόμα και στήριξη ηλικιωμένων.

Ωστόσο, πως οι χορηγοί έχουν περιοριστεί κατά πολύ, εξαιτίας και της κατάστασης με αποτέλεσμα τα έσοδα τους να είναι μικρά και να αδυνατούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς που καλύπτει εκτός από την Πολεως  Χρυσοχούς, όπως είπε, και 33 κοινότητες. 

Εκτός από τρόφιμα και φάρμακα, είπε, προσφέρονται, ρούχα, είδη υπόδυσης, σεντόνια, κουβέρτες, είδη πρώτης ανάγκης, οικιακά είδη, πάνες για μωρά, γάλα σε σκόνη και τα λοιπά. Ακόμη και μαθητές της Γ’ Λυκείου ενισχύονται με κάποια ιδιαίτερα μαθήματα, πρόσθεσε.

Απηύθυνε επίσης έκκληση για μεγαλύτερη στήριξη τόσο οικονομική όσο και με άλλες μορφές από όποιον αυτό είναι εφικτό αφού πολλές οικογένειες του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button