Επικαιρότητα

Πέφτουν τα κτήρια στην Ταλα

Μια μεγάλη ανάπτυξη στην Ταλα αξίας μερικών εκατομμύριων ευρώ κατεδαφίζεται.

Από  σήμερα άρχισε  η κατεδάφιση του οικοδομικού συγκροτήματος που κρίθηκε κατεδαφιστέο. Μέρος των κτηρίων του συγκροτήματος που αποτελείται από δυο κατοικίες και δώδεκα διαμερίσματα είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση λόγο καθίζησης του εδάφους.

Το οικοδομικό συγκρότημα κρίθηκε κατεδαφιστέο και ο εργολάβος του έργου βρέθηκε σε αντιπαράθεση με την πολιτεία κατά πόσο θα έπρεπε να αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης.

Το  ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε τελεσίδικα πριν από μερικούς μήνες   να κατεδαφιστούν οι οικοδομές που θεωρούνται επικίνδυνες.

Η ανάπτυξη  αποτελείται από 12 διαμερίσματα, δύο κατοικίες και τέσσερις κολυμβητικές δεξαμενές καθώς και περιμετρική περίφραξη.  Σύμφωνα με την προσφορά που κέρδισε ιδιώτης εργολάβος  προβλέπονται εργασίες για την κατεδάφιση του συγκροτήματος αλλά και μέτρα σταθεροποίησης της πλαγιάς, δίπλα από την οποία διέρχεται ο δρόμος που συνδέει την Ταλα με την Κοίλη.

Ο δρόμος καθολη την διάρκεια των εργασιών που θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2020 θα παραμείνει κλειστός ενώ έχουν ληφθεί από το τμήμα επιθεώρησης εργασίας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Σύμφωνα με την επαρχιακή διοίκηση Πάφου το κόστος της κατεδάφισης, της απομάκρυνσης των μπαζων και της δημιουργίας τοίχων αντιστήριξης,  θα γίνει προσπάθεια να ανακτηθεί από την εργοληπτική εταιρεία που είχε δημιουργήσει το  συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο και η οποία έχει αποζημιώσει ήδη τους αγοραστές.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close