Αθλητικά

Πέσαμε κατηγορία στο στίβο

Απογοητευμένοι επιστρέφουν από το Βάραζντιν για την πτώση στη Γ΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Στίβου οι Κύπριοι αθλητές, αλλά σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, αθλητές προπονητές και οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν ώστε το 2021 να επιτευχθεί επάνοδος στη Β’ Κατηγορία.
Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ όλοι οι αθλητές και όλες οι αθλήτριες έδωσαν το άπαν των δυνάμεων τους για να αποφευχθεί η πτώση  και σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες κερδίζοντας τους αναμενόμενους βαθμούς, ενώ σε πολλά πήγαν και καλύτερα απ’ όσο έδειχναν τα προγνωστικά.

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι πέρα από τους καταξιωμένους και οι νεότεροι σε ηλικία πάλεψαν άφοβα.

Περαιτέρω αναφέρει ότι σημείωσαν ατομικά ή φετινά ρεκόρ στο Βάραζντιν οι: Μερόπη Παναγιώτου (3.000μ. και φετινό στα 5.000μ.), Πιττάλης (3.000μ. στιπλ), Κονιαράκης (σφαιροβολία), Πουρσανίδης (σφυροβολία), Νίκανδρος (επί κοντώ), η ομάδα 4Χ100μ. γυναικών (Φωτοπούλου Ολ., Παπαϊωάννου, Φωτοπούλου Φίλ., Αρτυματά) και ο Τράικοβιτς που έτρεξε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στα 100 μέτρα.

Κατά την ΚΟΕΑΣ υπήρξε το διπλό αρνητικό απρόοπτο, με τον τραυματισμό της Παπαϊωάννου και την άτυχη στιγμή της Αθανασοπούλου, που επέσυραν μείον 15 βαθμούς περίπου από τον «προϋπολογισμό», όση ήταν, τελικώς και η διαφορά από τη «σωτήρια» έβδομη θέση που κυνηγούσαμε και την κέρδισε η Αυστρία.

Κόστος είχε η απουσία του Χαντίρι στις δύο κούρσες αντοχής και οι απουσίες από τις εμποδίστριες (Ναταλία Χριστοφή ή Δάφνη Γεωργίου) και του Χρήστου Δημητρίου στην ημιαντοχή.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close