Πολιτική

Πέντε οι νεκροί Έλληνες στην Λιβύη

Πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολή στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους μετά το χθεσινό τροχαίο δυστύχημα. Παράλληλα, 15 άτομα είναι τραυματίες, πέντε εκ των οποίων σοβαρά.

Οι πέντε σοροί επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος C-27, ενώ σημειώνεται ότι οι τρεις ανήκουν σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δύο σε πολίτες διερμηνείς που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών.

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη», καταλήγει στην ανακοίνωση ο κ. Δένδιας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button