Περιβάλλον

Πέντε εκατομμύρια για αγρότες από Ε.Ε.

H υιοθέτηση της πρότασης της Κροατίας, την οποία στήριξε και η Κύπρος και άλλα κράτη μέλη, για τη στήριξη των αγροτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία η Κομισιόν ενημέρωσε την Τρίτη τους Υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ, θα δώσει στη δυνατότητα στη χώρα να αντλήσει μέχρι και 5 εκατομμύρια ευρώ για το σκοπό αυτό, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. 

  Στις δηλώσεις του, ο κ. Καδής επεσήμανε πως κατά τη συνάντηση αποδείχθηκε πως και μικρά κράτη μέλη όπως η Κύπρος μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πανευρωπαϊκών πολιτικών, φέρνοντας ως παραδείγματα την απόφαση για τη στήριξη των αγροτών καθώς και την πρόταση της Κύπρου για κοινή λίστα σε επίπεδο ΕΕ για τα ζώα που μπορούν να διατηρούνται ως κατοικίδια.

 Αναφερόμενος στην απόφαση της Κομισιόν την περασμένη Παρασκευή να ικανοποιήσει αίτημα της Κροατίας, της Κύπρου και άλλων κρατών μελών για παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης μέσω του προϋπολογισμού Αγροτικής Ανάπτυξης στους αγρότες που επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση και την άνοδο των τιμών, ο κ. Καδής υπογράμμισε πως αυτό που παρουσίασε η Επιτροπή ήταν ακριβώς αυτό που είχε προτείνει η Κύπρος στη προηγούμενη συνάντηση του Συμβουλίου. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button