Επικαιρότητα

Δηλητηριάζουν δέντρα στην Τραχυπέδουλα

Όσο και αν ακούγεται παράλογο εν τούτης κάποιοι ανεγκέφαλοι σκοτώνουν τα δέντρα με δραστικό φυτοφάρμακο, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι οι οποίοι επικαλούνται καταγγελίες του κοινοτάρχη Τραχυπέδουλας Κωνσταντίνου Φεραίου. 

Η ανεξέλεγκτη χρήση δραστικών και επικίνδυνων φυτοφαρμάκων είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τόσο το κράτος όσο και την Βουλή των Αντιπροσώπων, συνεχίζουν οι Οικολόγοι.

Ένα άλλο διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα είναι η υπερβόσκηση η οποία με την ξηρασία των τελευταίων χρόνων έχει επιδεινώνει την ερημοποίηση. «Ήδη όπως μας είπε ο κύριος Φεραίος τα 2/3 της περιοχής έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα Τραχυπέδουλας αλλά και οι γύρω κοινότητες είναι η παροχή νερού για να παραμείνουν ζωντανές οι καλλιέργειες. Με την κατασκευή του φράγματος Αρμίνου, η κοιλάδα του Διαρίζου αργοπεθαίνει».

Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος όπως  τόνισε εμφατικά ο κοινοτάρχης, αρκεί να υπάρξει και η πολιτική βούληση. «Είναι καιρός το κράτος να στηρίζει τις κοινότητες που μαραζώνουν με έργα και όχι μόνο με λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις».

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button