Επικαιρότητα

Πάνε για καταγγελία , εγκεφαλική αιμορραγία προκάλεσε τον θάνατο της Αλινας

Σε καταγγελία στην αστυνομία προχωρά η  οικογένεια της 48χρονης Αλινας Λοιζου μητέρας δυο ανήλικων παιδιών που απεβίωσε λίγες ώρες αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Πάφου.Ζητούν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας που οδήγησε στον θάνατο του αγαπημένου τους προσώπου.

Ο ιατροδικαστής Νίκολας Χαραλάμπους διενήργησε σήμερα την νενομισμένη νεκροψία στην σωρό της 48χρονης στην παρουσία και του ιατροδικαστή Πανικου Σταυρινού ο οποίος εκπροσώπησε την οικογένεια. Αν και δεν έχουν γίνει δηλώσεις από τους ιατροδικαστές φαίνεται ότι το αποτέλεσμα του πορίσματος τους είναι ότι ο θάνατος της επήλθε από διάχυτο ενδοεγκεφαλικη αιμορραγία. Έχουν επίσης ληφθεί δείγματα για περαιτέρω εξετάσεις.

Η 48χρονη Αλίνα Λοιζου που διέμενε στην Εμπα μεταφέρθηκε προχθές το μεσημέρι  από συγγενικά της πρόσωπα στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου αφού  ένιωθε αδιαθεσία, για να λάβει λίγο αργότερα εξιτήριο  και να επιστρέψει στο σπίτι της.   Πέντε περίπου  ώρες μετά, η άτυχη 48χρονη εντοπίστηκε από στενό συγγενικό της πρόσωπο αναίσθητη στο κρεβάτι της και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που την μετέφερε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 48χρονη δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις.

Συγγενικά πρόσωπα της άτυχης Αλινας αλλά και πολίτες ευρύτερα εξέφραζαν την απογοήτευση τους για τα τελευταία περιστατικά που έχουν σημειωθεί στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων σημειώνοντας ότι θα πρέπει οι  γιατροί που είναι επιφορτισμένοι με αυτή την ευθύνη θα πρέπει να δείχνουν περισσότερη προσοχή στους ασθενείς έστω και αν έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας. Κάθε περίπτωση τόνιζαν είναι ξεχωριστή και αν το σύστημα είναι τόσο πιεστικό θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμοδίους. Είναι αδιανόητο σημείωναν όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζει κάποιος ασθενής να φεύγει από το νοσοκομείο και να καταλήγει λίγες ώρες αργότερα.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου ανέφερε  πως έχει ήδη παραδοθεί έκθεση γεγονότων και  σε περίπτωση που διαταχθεί έρευνα από το Υπουργείο Υγείας όλα τα στοιχεία του ιστορικού της 48χρονης μετά την μεταφορά της στο ΓΝ Πάφου έχουν διαφυλαχτεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close