Πάφος

Πάμε για δυο συγκεντρώσεις την Δευτέρα έξω από το δημαρχείο

Υπέρ της ανέγερσης ναού στο Δημόσιο Κήπο τάσσεται η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών, η οποία σε ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τις θέσεις της «προς όλους τους Χριστιανούς της Πάφου».
Όπως αναφέρει, θεωρεί  ως αναγκαιότητα την ανέγερση του καθεδρικού ναού στον Κήπο, γιατί εκτός από την θρησκευτική του αποστολή, αυτός θα συμβάλει, στην επαναφορά του Κήπου ως πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών αναφέρει επίσης πως ο Κήπος είναι ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου και έχει έκταση 14.382 τετραγωνικών μέτρων. Για τον ναό, προσθέτει θα χρησιμοποιηθεί το 5% της όλης έκτασης χωρίς να υπάρχει περίφραξη και επομένως το υπόλοιπο 95% θα χρησιμοποιηθεί ως Κήπος όπως θα το προγραμματίσει το Δημαρχείο.

Επιπρόσθετα σημειώνει πως με τη Θεία Λειτουργία και τις άλλες τελετές που θα γίνονται εκεί θα δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον και να απολαμβάνουν τον Κήπο. Επισημαίνει δε, πως σήμερα χωρίς αυτή τη χρήση, ο Κήπος κατάντησε κίνδυνος για κάθε ευυπόληπτο πολίτη.

«Αν όλες οι χριστιανικές πόλεις», προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχουν μέσα σε πάρκα και σε περίοπτα μέρη τους μεγαλοπρεπείς ναούς, τότε αυτό επιβάλλεται περισσότερο για την Πάφο, την πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη που δέχτηκε τον χριστιανισμό».

Καλεί τέλος τους Χριστιανούς της Πάφου που συμμερίζονται αυτές τις θέσεις, να παρευρεθούν την Δευτέρα στις 17:00 στην πλατεία του Δημαρχείου για να δηλώσουν με την παρουσία τους , ότι ο παφιακός λαός, στη συντριπτική πλειοψηφία του στηρίζει την ανέγερση του ναού στον Κήπο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close