Επικαιρότητα

Ο Υπουργός Υγείας και ο Διευθυντής ΟΚΥΠΥ στο Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου

Συνάντηση με τον Δημαρχεύοντα Γεροσκήπου, Κυριάκο Χατζηβασίλη, θα έχουν σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός και ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κ. Κύπρος Σταυρίδης, με στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες στελέχωσης του Ιατρικού Κέντρου Γεροσκήπου.

Το Ιατρικό Κέντρο «Χριστόφορος Χατζηλαμπρής», που φέρει το όνομα του δημότη της Γεροσκήπου που δώρισε την έκταση στην οποία ανεγέρθηκε, βρίσκεται στη συνοικία Κολώνης. Το κόστος για την ανέγερσή του καταβλήθηκε κατά τα 4/5 από το Κράτος, και το 1/5 από τη δημοτική αρχή. Λειτούργησε επίσημα τον περασμένο Οκτώβριο.

Η επίσκεψη του Υπουργού και του κ. Σταυρίδη διευθετήθηκε από τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Δήμου Γεροσκήπου με επικεφαλής τον δημαρχεύοντα κ. Χατζηβασίλη, θέτοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσής του και τις αγωνίας του Δήμου αλλά και των δημοτών, όπως το μεγαλεπήβολο έργο ξεκινήσει να εξυπηρετεί πλήρως και έμπρακτα τις ανάγκες της περιοχής. Πρέπει να τονιστεί ότι ήδη στο Ιατρικό Κέντρο Γεροσκήπου λειτουργεί εδώ και μήνες το πρώτο στην επαρχία Πάφου υπερσύχρονο Μαστογραφικό Κέντρο, παρέχοντας άριστες υπηρεσίες.

Το θέμα της πλήρους αξιοποίησης του Ιατρικού Κέντρου, για τις ανάγκες Υγείας όλης της περιοχής της Ανατολικής Πάφου, είχε τεθεί από τον Ιούλιο του 2023 στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, σε συνάντηση στο Προεδρικό, που είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Γεροσκήπου με επικεφαλής τον Δημαρχεύοντα Κυριάκο Χατζηβασίλη.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button