Οικονομία

Ο ΣΤΕΚ βλέπει ευκαιρία

Η κρίση του κορωνοϊού  είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όχι μόνο για το «ξεκλείδωμα» της τουριστικής βιομηχανίας αλλά να αναθεωρήσουμε και να ξανασκεφτούμε τον τουριστικό τομέα και τη συμβολή του στις τοπικές κοινότητες σε μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε ένα άρτιο, ποιοτικότερο και βιωσιμότερο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις επιταγές και τις ανάγκες του σύγχρονου τουρίστα, αναφέρεται σε δελτίου Τύπου του ΣΤΕΚ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο τουρισμός, τονίζεται, έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί σωτήρια λύση για πολλές αγροτικές κοινότητες αλλά η πραγματική του δυναμική δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Επιπρόσθετα, αναφέρει ο ΣΤΕΚ, ο τομέας του τουρισμού αποτελεί σημαντική πηγή απασχόλησης, ιδιαίτερα για γυναίκες και νέους, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες για κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη στις πιο ευάλωτες περιοχές, ενώ παράλληλα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
 
Οι αγροτικές κοινότητες μέσω του αγροτουρισμού είναι σε θέση να αναπτύξουν και να διατηρήσουν τη μοναδική φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένων τη διατήρηση χαμένων παραδόσεων και τοπικών γεύσεων, ή την προστασία απειλούμενων ειδών και κειμηλίων, προστίθεται.
 
Σύμφωνα με τον ΣΤΕΚ, η ανάπτυξη αγροτικών κοινοτήτων μέσω του τουρισμού αποτελεί ένα μοντέλο ολιστικής ανάπτυξης-αναζωογόνησης των ορεινών κυρίως περιοχών της Κύπρου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button