Πολιτική

Ο Σιζοπουλος δεν πάει για κατάθεση

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί εκ μέρους του κατάθεση στην Αστυνομία σε σχέση με καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί σε ότι αφορά τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.

«Για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν με βάση και την ανακοίνωση του κόμματος που δόθηκε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα και η υπόθεση σταματά εκεί», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιζόπουλος.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Χρίστου Αντρέου πως ο ίδιος ο κ. Σιζόπουλος κλήθηκε στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας για λήψη κατάθεσης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση».

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ ανέφερε πως το Αρχηγείο Αστυνομίας με βάση επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος αναφορικά με την υπόθεση του κ. Παπαδάκη «επικοινώνησε με τον κ. Σιζόπουλο και του μετέφερε το αίτημα εάν και εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να προσέλθει στο Αρχηγείο Αστυνομίας και να προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του κ. Δημήτρη Παπαδάκη, μπορεί να το πράξει όποτε θέλει εντός των προσεχών ημερών».

«Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας ότι ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων τα οποία θα επιληφθούν του θέματος. Όπως μας έχουν διαβεβαιώσει, εάν και εφόσον χρειαστεί θα ζητήσουν τη συνδρομή και των κυπριακών αρχών», σημείωνε η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ πως η Αστυνομία οφείλει να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο ορθός τρόπος διερεύνησης της υπόθεσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button