Επικαιρότητα

Ο πόλεμος της χελώνας και της ομπρέλας

Μια παραλία για τις χελώνες και μια παραλία για τους λουόμενους.

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνει η κοινότητα Ιννειας προς το τμήμα αλιείας και την πολιτεία ευρύτερα. Στην κοινότητα της Ιννειας είναι ανάστατοι αφού όπως υποστηρίζουν το τμήμα αλιείας το τελευταίο διάστημα μετα από 30 χρόνια αποφάσισε να εφαρμόσει την νομοθεσία εκδιώκοντας ή παρεμποδίζοντας του λουόμενους.

Ο κοινοτάρχης Ιννειας Γιάγκος Τσιβικος δήλωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής τάσσονται υπερ  της προστασίας του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και της προστασίας των χελωνων.

Ταυτόχρονα όμως συμπληρώνει θα πρέπει να επιβιώσουν και οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής.  Το κοινοτικό συμβούλιο της Ιννειας προτείνει όπως ο βόρειος  κόλπος στον οποίο παρατηρείται σε μεγαλύτερη ένταση η ωοτοκία των χελωνων, να φυλαχθεί και να προστατευθεί από οποιαδήποτε ανάπτυξη.

Θα πρέπει ωστόσο στο νότιο κόλπο του αμμουδιου να δοθεί η δυνατότητα στην κοινότητα για κάποια έσοδα από την αξιοποίηση της.   Σε σχέση με το επίμαχο θέμα των ομπρελών ο κ.Τσιβικος είπε ότι οι λουόμενοι συνήθως τοποθετούν τις ομπρέλες κοντά στο σημείο που φθάνει η θάλασσα όπου δεν υπάρχουν φωλιές χελωνων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την έντονη αγανάκτηση του για την κλιμακούμενη επίθεση, όπως την χαρακτηρίζει, τοπικών αρχών κατά των περιοχών ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών.

Οι οικολόγοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη, όπως υποστηρίζουν,   χαλάρωση των μέτρων προστασίας των οικοτόπων των θαλάσσιων χελωνών για να ικανοποιηθούν οι παράλογες απαιτήσεις της τοπικής αρχής Ίνειας.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button