Πολιτική

Ο Πρόεδρος περιμένει διερευνητική επιστολή από τα Ηνωμένα Έθνη

Τις επόμενες των ημερών θα γίνουμε μάρτυρες μια νέας προσπάθειας από  πλευράς Ηνωμένων Εθνών με βολιδοσκοπήσεις, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνοντας πως αναμένει ότι όπως θα ανταποκριθούμε εμείς θετικά να είναι ανάλογη και η ανταπόκριση των Τ/κ. 

Ο Πρόεδρος μιλούσε στην ετήσια αντικατοχική εκδήλωση των Μορφιτών που πραγματοποιήθηκε στον Αστρομερίτη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες, πρόσθεσε πως δεν έχει αμφιβολία ότι στις επόμενες των ημερών θα γίνουμε μάρτυρες μιας νέας προσπάθειας από πλευράς των ΗΕ.

«Εύχομαι, όπως εμείς θα ανταποκριθούμε θετικά στις ενδεχόμενες βολιδοσκοπήσεις από πλευράς εκπροσώπου των ΗΕ, ανάλογη να είναι και η συμπεριφορά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», τόνισε.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για επανένωση και επιστροφή, τονίζοντας ότι αυτό που αξίωσε και πέτυχε, είναι  η Μόρφου να είναι μέρος της λύσης, όπως και πρέπει να είναι, συμπλήρωσε.

Σε δήλωση του στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι αναμένεται διερευνητική αποστολή  από τον ΟΗΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν γεφυρώνονται οι διαφορές. «Αυτό που πιστεύω ότι θα συμβεί είναι μια διερευνητική αποστολή, μια προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσον γεφυρώνονται διαφορές, μπορεί κάποιες ιδέες να συμβάλουν και να βοηθήσουν στην επανέναρξη του διαλόγου χωρίς να σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι θα οδηγηθούμε και στο διάλογο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι ενδεχόμενα κάτι ανάλογο πρέπει να περιλαμβάνει και η έκθεση του Γενικού Γραμματέα.

Ερωτηθείς εάν η ειδική απεσταλμένη του  ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται διατεθειμένη να  αναλάβει νέα αποστολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως εναπόκειται στον ΓΓ του ΟΗΕ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button