Πολιτική

Ο Παπαδάκης για κυρώσεις κατά Τουρκίας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με θέμα την επικίνδυνη κλιμάκωση και τον ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, τόνισε ότι στόχος θα πρέπει να είναι η αποκλιμάκωση ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη λήψη αυστηρών κυρώσεων.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωβουλευτής  ανέφερε : «Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία δεν κατέχει το 37% της Κύπρου, ότι δεν απειλεί καθημερινά την Ελλάδα και έχει εισβάλει στο Αιγαίο. Ας υποθέσουμε ότι Τουρκία δεν έχει υπογράψει Σύμφωνο με την Λιβύη. Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία δεν εκβιάζει την Ευρώπη με το μεταναστευτικό.

Τότε θα καταλάβαινα την στάση των εταίρων μας οι οποίοι τηρούν μια χλιαρή στάση απέναντι της. Σήμερα που μιλάμε το  Oruc Reis πήγε για σέρβις και κάποιοι πανηγυρίζουν. Την ίδια στιγμή τα Barbaros και Yavuz αλωνίζουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος θα πρέπει να είναι για αποκλιμάκωση. Αν δεν ληφθούν αυστηρές κυρώσεις κατά της  Τουρκίας, όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται σήμερα, θα είναι συνυπεύθυνοι για τις ενέργειες της». 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button