Επικαιρότητα

Ο Πέτρος Στυλιανού εμπνέει όλους όσους υποφέρουν να αγωνιστούν

Στο πλαίσιο της 44ης Πορείας Χριστοδούλας, ο Πέτρος Στυλιανού Πολος από την Πάφο θα διανύσει 850 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του, από την Λευκωσία στην Πάφο, συγκεντρώνοντας χρήματα για ενίσχυση των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Ήδη έχει ξεκινήσει την προεργασία περνώντας από δήμους και κοινότητες της επαρχίας Πάφου.  Χθες δόθηκαν λεπτομέρειες δόθηκαν σε διάσκεψη Τύπου στο ΤΕΠΑΚ, όπου η Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου παρέδωσε στον ποδηλάτη επιταγή 150 ευρώ, ενώ ο ΚΟΑ, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η διαδρομή, επιταγή 500 ευρώ.

Ο Πέτρος Στυλιανού θα ξεκινήσει από την Αρχιεπισκοπή και αφού κατευθυνθεί προς τις κατά τόπους εκκλησίες, θα συνεχίσει για Λεμεσό και θα καταλήξει, στις 14 Απριλίου, την ημέρα της πορείας Χριστοδούλας, στην γενέτειρα του Πάφο, όπου και θα περάσει από διάφορα χωριά για την συλλογή εισφορών.

Ο ίδιος αναφέρει πως η δύναμή του να αρχίσει να ποδηλατεί για τον συνάνθρωπό του ξεκίνησε μετά την πλήρη αποθεραπεία του από τον καρκίνο, όταν κατά το χειρουργείο, κι ενώ βρισκόταν υπό νάρκωση, είδε την Παναγία να του κρατά το χέρι και να του λέει πως θα γίνει καλά.

Δεν είναι μόνο η συλλογή χρημάτων, αλλά πάνω από όλα να κάνουμε τους καρκινοπαθείς μας να πιστέψουν πως μπορούν να γίνουν καλά, ανέφερε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε “κάνουμε κάτι στην ζωή μας, βοηθούμε κάποιον, δεν πρέπει να ζητούμε ανταλλάγματα”.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Μιχάλης Χριστοφίδης, ανέφερε πως ο Πέτρος βρέθηκε αντιμέτωπος και νίκησε τον καρκίνο και σήμερα στέλνει μήνυμα ελπίδας σε όλους τους συνανθρώπους μας που τους άγγιξε η ασθένεια, αλλά και στο κοινό της Κύπρου.

“Στην μάχη ενάντια στον καρκίνο δεν είμαστε μόνοι”, είπε και πρόσθεσε “είμαστε τυχεροί που έχουμε συμμάχους όπως ο Πέτρος Στυλιανού, του οποίου το βίωμα έγινε κίνητρο για να προσφέρει, και με αυτόν τον τρόπο έχει συγκινήσει και άλλους τόσους ώστε να έρθουν μαζί μας στην μάχη”.

Εξάλλου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Στέλιος Στυλιανού, είπε πως ο Οργανισμός συμμετέχει ενεργά και στηρίζει φορείς και άτομα του τόπου που διοργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις που προάγουν τις ανθρώπινες αξίες, στοιχείο το οποίο έχει πρωτεύοντα ρόλο στον αθλητισμό.

“Η εθελοντική συμμετοχή του Πέτρου, η τεράστια αυτή προσπάθεια και συνεισφορά μετά την δική του περιπέτεια, είναι ένα τρανό παράδειγμα πως μέσα και μέσω του αθλητισμού, ο κάθε πολίτης, ο κάθε Πέτρος, με το παράδειγμά του μπορεί να ενδυναμώσει την δημοκρατία και να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην κοινωνία και στον συνάνθρωπό του”, συμπλήρωσε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button