Πολιτική

Ο λαϊκισμός θέλει και… χρειάζεται το πρόβλημα

Άρθρο του Σταύρου Αβραάμ
Κεντρικός Συντονιστής ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννησης
Φοιτητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών
Φτάσαμε στο σήμερα, δέκα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, να μιλάμε για το ΕΛΑΜ, το ακροδεξιό κόμμα της Κύπρου, το οποίο δημοσκοπικά διεκδικεί την τρίτη θέση σε αυτές τις ευρωεκλογές. Εδώ και μερικά χρόνια, το ΕΛΑΜ προσπαθεί να ξεγελάσει τον Κύπριο πολίτη για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να λύσει το ζήτημα. Όλο και περισσότεροι νέοι και νέες σήμερα πιστεύουν ότι το ΕΛΑΜ θα διώξει κάθε παράνομο μετανάστη από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Το μεταναστευτικό, σύμφωνα με την τελευταία πρόταση του ΕΛΑΜ, θα λυθεί με τη διανομή κυπριακών διαβατηρίων στους μετανάστες, ώστε να μεταβαίνουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, γνωρίζετε τι θα γίνει στην Κυπριακή Δημοκρατία; Ποιος θα διαχειριστεί τους χιλιάδες μετανάστες που θα εισέλθουν στην Κύπρο μόλις ακούσουν για αυτή την πρόταση; Θα δεχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Κύπρο να στέλνει τους μετανάστες εκεί, ή θα κλείσει τα σύνορά της; Θα γίνει τελικά η Κυπριακή Δημοκρατία ένας ελκυστικός προορισμός για παράτυπους μετανάστες;
Αυτή τη στιγμή, η Κύπρος βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό στάδιο με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, μαζί με τα κεντρώα κόμματα. Οι μεταναστευτικές ροές μειώνονται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι αιτήσεις εξετάζονται μέσα σε τρεις μήνες, και τα επιδόματα κόβονται μόλις εξεταστούν οι αιτήσεις. Συγκεκριμένα, η χώρα μας σήμερα είναι τρίτη (μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία) σε απελάσεις και επιστροφές. Χαρακτηριστικά, οι απελάσεις για το 2023 ανήλθαν σε 7.775 σε πραγματικούς αριθμούς.
Τελικά, αναρωτιόμαστε αν το ΕΛΑΜ θέλει να λύσει το πρόβλημα ή να το επιδεινώσει. Το ακροδεξιό κόμμα της Κύπρου θέλει να μειώσει τους μετανάστες ή να τους αυξήσει; Ο λαϊκισμός δεν θέλει λύσεις, ο λαϊκισμός θέλει και… χρειάζεται το πρόβλημα.
Στις 9 Ιουνίου, καλώ κάθε νέο και νέα να σκεφτεί σωστά και ώριμα, να δώσει μια ισχυρή εντολή στον κεντρώο χώρο για μια πιο ισχυρή διακυβέρνηση και μια ευρωπαϊκή Κύπρο.
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button