Επικαιρότητα

Ο λαογραφικός εκπροσώπησε την Κύπρο στην Ιταλία

Αντιπροσωπεία του λαογραφικού ομίλου Πάφου συμμετείχε στο  17ο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Παιχνιδιών και Αθλημάτων που διεξήχθη στην Βερόνα της Ιταλίας από τις 12 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο οργανισμός  Τocati που  διοργανώνει κάθε χρόνο Φεστιβάλ παραδοσιακών παιχνιδιών και Αθλημάτων με στόχο τη διαφύλαξη τους.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του λαογραφικού ομίλου,  περιλάμβανε παιχνίδια, αθλήματα,χορό, μουσική, ψυχαγωγία, εργαστήρια, σεμινάρια και συναντήσεις εμπειρογνωμόνων.

Η συνεργασία του λαογραφικού  με τον οργανισμό  Tocati εγκαινιάσθηκε  τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν κάλεσαν τον όμιλο της Πάφου να παρουσιάσει  την έρευνα του για τα παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου. Φέτος συμμετείχαν  στο Διεθνές Φεστιβάλ lippa και αναμετρήθηκαν με τις ομάδες της Ιταλίας και Ισπανίας. Το παιχνίδι lippa έχει αρκετές ομοιότητες με παραδοσιακό λιγκρίν.

Επιπλέον, μέλος της αποστολής  συμμετείχε μαζί με την εκπρόσωπο της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής της ΟΥΝΕΣΚΟ στη συνάντηση για την υποψηφιότητα εγγραφής του «Φεστιβάλ Παραδοσιακών Αθλημάτων και Παιχνιδιών» στον Παγκόσμιο Κατάλογο της UNESCO για «Προγράμματα, Σχέδια και Δραστηριότητες Διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Εκεί παρουσίασε τα παραδοσιακά παιχνίδια της Κύπρου. «Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ ήταν μια μοναδική εμπειρία, αφού εκπροσωπήσαμε την Κύπρο μας και αναδείξαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close