Πολιτική

Ο κόκκινος ραγιαδισμός

Ν. Λυγερός

Οι φανατικοί της ιδεολογίας της κυβέρνησης νομίζουν ότι η Τουρκία είναι σαν τα Σκόπια και ότι ένας έντιμος συμβιβασμός θα λύσει όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Πρέπει πραγματικά να έχεις πάθει κάτι λόγω ιδεολογίας για να είσαι τόσο άσχετος γεωπολιτικά. Με τα Σκόπια η κυβέρνηση έδωσε τα πάντα βέβαια και μπορεί οι βουλευτές να σκέφτηκαν ότι μπορεί να κάνουν το ίδιο με την Τουρκία. Μπορεί ο Τούρκος βουλευτής να λέει τα παράλογά του, το πρόβλημα είναι πώς είναι δυνατόν να το ενισχύουν οι Έλληνες βουλευτές. Όταν αυτός λέει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος λειτουργούν μονομερώς εντός της ΑΟΖ τους είναι γελοίο, διότι είναι αυτό που προβλέπει το Δίκαιο της θάλασσας. Βέβαια αυτός έχει μία δικαιολογία αφού η Τουρκία δεν έχει υπογράψει αυτό το Δίκαιο.

Αλλά τι να πούμε για τους Έλληνες βουλευτές. Το μόνο που μας παρηγορεί είναι ότι θα φύγουν με τις επόμενες εκλογές, για να μη φαίνεται και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, τόσο μεγάλη ασχετοσύνη. Πάντως είναι απίστευτο πόσο ραγιάδες είναι άτομα που δεν έχουν ιδέα από γεωπολιτική και ιστορία. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι η δειλία δεν έχει ανάγκη από τίποτα για να εκφραστεί.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button