Πολιτική

Ο Ερτογαν θέλει αναγνώριση

Αναγνώριση “οντότητας” των Τ/Κ ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν από την ΕΕ, καλώντας τους Πρέσβεις της ΕΕ στην Άγκυρα να μεταφέρουν τα μηνύματά του στις Βρυξέλλες και στις πρωτεύουσες τους.

Κάλεσε επίσης να μεταφέρουν την τουρκική πρόταση που παρουσιάστηκε στη Γενεύη για το Κυπριακό, διαφορετικά υποστήριξε, θα θεωρηθεί ως ένα νέο χάσιμο χρόνου, μια τακτική και σπατάλη ενέργειας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την  ΕΕ ότι ενεργεί τυφλά ως εκπρόσωπος των Ε/Κ και αγνοεί τα δικαιώματα των Τ/Κ. “Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται μας έχουν φέρει σε σημείο να είναι χάσιμο χρόνο να προσπαθούμε να στεγνώσουμε τα ρούχα του σήμερα με τον χθεσινό ήλιο”, είπε.
 
Σε ομιλία του σε συνάντησή του με τους Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι  έχει αποκτήσει σημασία από κάθε άποψη η προώθηση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ. 

“Κάναμε μια προσπάθεια υπέρ του διαλόγου και της διπλωματίας. Λυπάμαι που λέω ότι δεν είχαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε από την ΕΕ. Χρησιμοποιήθηκε μια τακτική αντιπερισπασμού εναντίον μας. Το κύριο πράγμα που πρέπει να εξεταστεί είναι η παράδοση των συμφερόντων της ένωσης στις φιλοδοξίες πολλών χωρών. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να μειωθεί η μεταναστευτική πίεση αν δεν επιλυθούν οι τρέχουσες κρίσεις στην Ευρώπη και την Τουρκία”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Υπονοώντας την Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να τεθούν τέρμα τα επεισόδια απώθησης και παράνομης συμπεριφοράς προς τους μετανάστες”.

“Αναμένουμε από την Ευρώπη να υψώσει πιο ευσυνείδητες φωνές σχετικά με τα γεγονότα στο Αιγαίο. Πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο όσον αφορά την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων κατά την επόμενη περίοδο. Πέρυσι ανοίξαμε διαύλους διαλόγου με τη γειτονική Ελλάδα. Πιστεύω ειλικρινά ότι θα τακτοποιήσουμε τα θέματα μεταξύ μας”, ανέφερε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button