Πολιτική

Ο εκπρόσωπος απάντησε στο ΑΚΕΛ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επιδιώκει με θετικές προσεγγίσεις την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ ασχολείται με την απόδοση ευθυνών για να ενοχοποιήσει τον Πρόεδρο.
«Το ΑΚΕΛ εγκαλεί και σήμερα τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας για σεβασμό στις συγκλίσεις, αγνοεί όμως τις πραγματικότητες που έχουμε μπροστά μας εδώ και καιρό» ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι σε μια καθοριστική στιγμή, ενόψει της συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στις 25 Νοεμβρίου, το ΑΚΕΛ επεμβαίνει συνεχώς «έχοντας ως κίνητρο και κριτήριο τις σκοπιμότητες εσωτερικής πολιτικής και την αντιπολιτευτική εμμονή του».

«Το ΑΚΕΛ αναφέρεται στον Πρόεδρο και την ε/κ πλευρά επιλέγοντας να αγνοήσει κραυγαλέες υπαναχωρήσεις της τουρκικής πλευράς. Δεν έχουμε ακούσει το ΑΚΕΛ να λέει κάτι για το γεγονός ότι παραμονές προεδρικών εκλογών η τ/κ πλευρά απέσυρε τον χάρτη και τη σύγκλιση επί του εδαφικού, η οποία είχε επιτρέψει να προχωρήσουμε στο Κραν Μοντάνα» είπε. Συνέχισε, λέγοντας ότι το ΑΚΕΛ αγνοεί ότι τον περασμένο Ιούλιο, ενώ γινόταν η προσπάθεια με την κ. Λουτ, η τ/κ πλευρά τη διέκοψε προκειμένου να στείλει επιστολή στον ΓΓ, αγνοώντας τη σύγκλιση στο ενεργειακό και ζητώντας τη συγκρότηση κάποιας επιτροπής συνδιαχείρισης.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close