Παραπολιτικά

Ο διχασμός …στα κοινωνικά δίκτυα

Κρίσιμη και ίσως καθοριστική είναι η αυριανή δευτέρα.

Το δημοτικό συμβούλιο Πάφου μετά που απέρριψε εκ νέου την πρόταση της μητρόπολης Πάφου για την ανέγερση ναού στον κήπο θα την συζητήσει ξανά μετά από προτροπή της ΕΔΕΚ.

Και αύριο, όπως και την προηγούμενη φορά ετοιμάζονται όσοι εναντιώνονται στην δημιουργία ναού να δώσουν ηχηρό μήνυμα στο δημοτικό συμβούλιο. Θα συγκεντρωθούν έξω από το δημοτικό μέγαρο απαιτώντας «την καθαρότητα του κήπου», χωρίς τον ναό που «θα μολύνει» την αμόλυντη φύση του κήπου. Εκείνη την φορά είχαν μαζευτεί γύρω στα 100 άτομα.

Δεν είχε πάει κανείς από όσους πλέον φανερά τάσσονται υπέρ της ανέγερσης ναού. Το ερώτημα τελικά είναι πόσοι είναι υπέρ και πόσοι είναι εναντίον του ναού στο κήπο; Και αν υπάρχει διχασμός, όπως παρουσιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα ή αν όντως οι «πολλοί» δεν θέλουν τον ναό. Μέτρησα τουλάχιστον δέκα ανακοινώσεις από διάφορους φορείς που εναντιώνονται στην δημιουργία του κήπου και μόνο μια από όσους επιθυμούν ναό στον κήπο. Είναι όμως αυτό αντιπροσωπευτικό της θέλησης του λαού, των δημοτών.

Σε ένα δημοψήφισμα μια  ψήφο θα έχει και η γιαγιά μου που εκκλησιάζεται κάθε Κυριακή στον Άγιο Θεόδωρο ,μια ψήφο θα έχει και ο τάδε οικολόγος που ταυτόχρονα είναι μέλος μιας πολιτιστικής κίνησης που επίσης εξέδωσε ανακοίνωση αλλά είναι και ο δημιουργός μιας άλλης κίνησης , πνευματικής, χωρίς εισαγωγικά, που επίσης εναντιώνεται στο ενδεχόμενο να κτιστεί ναός στον κήπο. Συνεπώς αύριο θα φανεί έξω από το δημοτικό μέγαρο Πάφου αν υπάρχει όντως διχασμός ανάμεσα στους πολίτες ή αν αυτός ο διχασμός είναι μόνο στο facebook.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close