Πάφος

Ο Δημήτρης Νανόπουλος στην Πάφο

Με έναν παγκοσμίως καταξιωμένο επιστήμονα, τον Καθηγητή Δημήτριο Β. Νανόπουλο, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και διακεκριμένο Καθηγητή της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Texas A&M University, συνεχίζεται την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ, ο κύκλος διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Πολίτη, το οποίο αποτελεί προίόν της συνεργασίας του Δήμου Πάφου και του ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η διάλεξη του Καθηγητής Νανόπουλου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «The first 10-30s» αναφέρεται στις πρώτες μικροστιγμές της δημιουργίας του σύμπαντος και θα είναι στην ελληνική.

Όπως σημειώνει σχετικά ο Καθηγητής Νανόπουλος, «ζούμε σε μια χρυσή εποχή της Κοσμολογίας. Πρόσφατα παρατηρησιακά δεδομένα φαίνεται να επαληθεύουν την λεγόμενη πληθωριστική Κοσμολογία (inflationary Cosmology). Μπορούμε πια να απαντήσουμε σε θεμελιώδη ερωτήματα για την αρχή του Σύμπαντος, την εξέλιξη και το μέλλον του. Όλα αυτά θα συζητηθούν στην παρουσίασή μου, όπου μέσα από πειραματικά τεκμηριωμένες αποδείξεις θα αναζητήσουμε το νήμα αλλά και το νόημα της αρχής του Σύμπαντος».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close