Πάφος

Ο δήμος Πέγειας στηρίζει ψαράδες

Ο δήμος Πεγειας στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλουν οι επαγγελματίες ψαράδες για βελτίωση των υποδομών στο λιμανάκι Αγίου Γεωργίου.

Οι ψαράδες που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους στον Άγιο Γεώργιο αλλά και ο πρόεδρος του συνδέσμου παράκτιας αλιείας Πάφου Λεωνίδας Λεωνιδου αξίωσαν από το τμήμα αλιείας την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία τους. Ο κ.Λεωνιδου  ανέφερε ότι αυτό που απαιτείται άμεσα είναι να μεγαλώσει το ύψος του κυματοθραύστη για να παρέχεται προστασία στην λεκάνη του λιμανιού.

Τα κύματα σε περιόδους θαλασσοταραχής, και κυρίως όταν πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι- κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά,  εξήγησαν περνούν πάνω από τον υφιστάμενο κυματοθραύστη προκαλώντας ζημιές στις βάρκες και τον εξοπλισμό τους.

Οι ψαράδες του Αγίου Γεωργίου, όπως δήλωσε ο Σάββας Σπαθκιας, αξιώνουν την λήψη και άλλων μέτρων για την προστασία των εργαλείων τους όπως η τοποθέτηση καμερών ενώ ζητούν την τοποθέτηση βασικών υπηρεσιών όπως ηλεκτρικό ρεύμα. Τους ψαράδες της περιοχής στηρίζει και η τοπική αρχή της Πεγειας.

Ο δήμος έχει ήδη βοηθήσει τους επαγγελματίες, με κάποια έργα και υποδομές όπως ρεύμα και νερό,  αλλά για τα μεγαλύτερης κλίμακας έργα απαιτείται η συνδρομή του αρμόδιου τμήματος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button