Παραπολιτικά

Ο Γιώργος Περδίκης για την Δήμητρα

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αποχαιρέτισε την Δήμητρα Μαγιε, που κηδεύτηκε την Τρίτη, προκαλώντας συγκίνηση.  «Έφυγε η κομψή και αεράτη Δήμητρα.

Η πεισματάρα και ισχυρογνώμων, η αγωνίστρια και η αδάμαστης μαχητής. Σήμερα στη κηδεία ένιωσα να έφυγε ενα μέρος από τη ζωή μου. Σαν να κόπηκε και να έφυγε μαζί της. Από τότε που την γνώρισα -θαρρώ ήταν το 2004- ως μέλος της πρωτοβουλίας για το κλείσιμο του σκυβαλλοτοπου στην Αγία Μαρινουδα. Εκείνη τη μάχη την κερδίσαμε Δήμητρα.

Σήμερα ερχόμενος στην κηδεία σου έριξα μια ματιά εκεί που ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια μια ρεματιά γεμάτη σκουπίδια που καίγονταν, λύματα απο το γειτονικό χοιροστάσιο και κάθε λογής ακαθαρσία. Βρώμα και δυσωδία. Η επιτυχία μας οδήγησε όχι μόνο στο κλείσιμο του σκυβαλλοτοπου αλλά και στην ανάπλαση του τοπίου με κάλυψη με χώμα και φύτευση απο θάμνους.

Διώξαμε και το χοιροστάσιο και τα μπάζα. Τώρα εκει ανθίζουν οι ροδοδάφνες και μυρίζει το λασμαρι. Κάθε φορά που θα έρχομαι στη Πάφο, κάθε φορά που θα περνώ απο τον πάλαι ποτέ σκυβαλλότοπο της Αγίας Μαρινούδας, θα την θυμάμαι τη λιγνή και λυγερή Μορφιτισσα, τη Δήμητρα Άσπρου Μαγιε. Ας αναπαύεται η ψυχή σου σε σκηνές Αγίων.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close