Επικαιρότητα

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος καλεί τους νέους να εμβολιασθούν

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι η θέση της εκκλησίας υπερ των εμβολιασμών και η σχετική εγκύκλιος που κυκλοφόρησε είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στους πιστούς και στην κοινωνία ευρύτερα.

 

Ο κάθε ένας συμπλήρωσε, θα πρέπει να μάθει να σέβεται και τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του. Δεν μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει, συμπλήρωσε. Μιλώντας μετα το πέρας της θείας λειτουργίας και του μνημοσύνου των αρχιμανδριτών της  μονής Αγίου Νεοφύτου Αλέξιου και Χαρίτωνα  ο προκαθήμενος της εκκλησίας συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να καταπατούνται τα δικαιώματα των πολλών από κάποιους που επικαλούνται τα δικά τους δικαιώματα. Ιδιαίτερα οι νεαροί οφείλουν να σέβονται, είπε, τους γονείς τους και γενικά τους μεγαλύτερους με τους οποίους συμβιώνουν στο ίδιο σπίτι.

Ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους νέους, όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί, να υπερβούν τους εαυτούς τους, να εμβολιασθούν πρώτα για το δικό τους καλό, όπως ανέφερε, αλλά και για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της πατρίδας. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει ο τόπος, συμπλήρωσε, και η πανδημία θα πρέπει να λήξει για να επανέλθει η ομαλότητα για να δει ο τόπος

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button