Πολιτική

Ο απόηχος της επίσκεψης Πομπεο

Είναι απαράδεχτο να αγνοούν τους Τουρκοκύπριους κατά τις επισκέψεις τους, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Κύπρο και το ότι δεν συναντήθηκε με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

 
Όπως αναφέρει το ΓΤΠ, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του τουρκικού σταθμού FOX TV, ο κ. Έρχουρμαν ανέφερε ότι αν οι Πομπέο και Λαβρόφ θέλουν να έχουν επαφές στο νησί, είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν ότι υπάρχει και τ/κ «λαός» και πρέπει να έχουν επαφή και με τον εκλελεγμένο ηγέτη  του.
 
Αυτό, συνέχισε, δεν έχει σχέση με το αν αναγνωρίζεται ή όχι η «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, είναι μια ξεχωριστή κατάσταση. «Πάντα αναφερόμαστε σε δύο ηγέτες σε όλες τις συνομιλίες που συνεχίζονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Όσο ηγέτης είναι ο Αναστασιάδης του ελληνοκυπριακού λαού, τόσο ηγέτης είναι και ο πρόεδρος μας του τουρκοκυπριακού λαού. Πρέπει να γίνονται επαφές και με τους δύο ηγέτες».
 
Κουντρέτ Οζερσάι

Ο «υπέξ» και «υποψήφιος» «πρόεδρος», Κουντρέτ Όζερσαϊ, είπε ότι με τη στάση τους οι ΗΠΑ αντιφάσκουν και τις κάλεσε να πράξουν αυτά που δηλώνουν, επικρίνοντας το ότι δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Πομπέο – Ακιντζί. Δυστυχώς, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί, «στα θέματα διεθνών επαφών δεν μπόρεσε να πάρει καμία πρωτοβουλία και έμεινε παθητικός».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button