Επικαιρότητα

Ουδείς προφήτης στον τόπο του

Σε αντίθεση με τις τοπικές αρχές της Πάφου ο δήμος Αγίας Νάπας αναγνώρισε το ταλέντο του Πόλυ Χαραλάμπους αναθέτοντας του την δημιουργία όπερας.

Η όπερα του κ. Χαραλάμπους  θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του  14ου Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας. Το φεστιβάλ θα εγκαινιάσει απόψε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Οι δρόμοι και οι χώροι γύρω από το Μεσαιωνικό Μοναστήρι “έχουν σημαιοστολιστεί με μεσαιωνικές σημαίες και των χωρών που συμμετέχουν, ενώ κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν  στους εξωτερικούς χώρου του Μοναστηριού, εκθέσεις Μεσαιωνικών μασκών, κοσμημάτων, κεραμικών,  αγιογραφιών, μεσαιωνικού οπλισμού, χειροτεχνίας, μεσαιωνικών φορεμάτων και άλλων”.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν πέραν των 25 μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και ομάδων από διάφορες χώρες, τα οποία ειδικεύονται στη μουσική, τους χορούς, το θέατρο, τις διάφορες συνήθειες και δραστηριότητες της  εποχής του Μεσαίωνα.

Η όπερα του Παφιτη συνθέτη Πόλυ Χαραλάμπους με τίτλο «Αγία Νάπα – Ιστορία Χιλιάδων χρόνων» θα παρουσιαστεί στις 18  Οκτωβρίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close