Περιβάλλον

Οργανωμένη παραλία στην Χλωρακα

Τη δική της οργανωμένη παραλία αναμένεται να αποκτήσει εντός της επόμενης χρονιάς η κοινότητα  της Χλώρακας.

Αυτό δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ο οποίος εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη σημαντική αυτή εξέλιξη τόνισε ότι τα έργα αναμένεται να αρχίσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο με χρονικό περιθώριο αποπεράτωσης 18 μηνών.

Το σημαντικό για την κοινότητα έργο, συνολικού κόστους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ , θα περιλαμβάνει την κατασκευή  πέντε νέου συστήματος αποσπασμένων κυματοθραυστών  στην παραλία Αλικής στη Χλώρακα.

Ο Νικόλας Λιασίδης τόνισε  ότι το έργο θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της κοινότητας, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ όπως είπε  θα επιμηκυνθεί σημαντικά η περίοδος κολύμβησης για τα άτομα που λατρεύουν τη θάλασσα.

Πρόσθεσε ότι το  στρατηγικό σχέδιο της περιοχής περιλαμβάνει επίσης και χερσαία έργα όπως είναι η κατασκευή αναψυκτηρίου παραλίας , εστιατορίου και χώρων υγιεινής αλλά και την κατασκευή δυο μεγάλων χώρων στάθμευσης επί της οδού Αγίου Γεωργίου.

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα η παραλία, με ακτογραμμή 500 μέτρων, θα είναι η πρώτη οργανωμένη πλαζ που θα υπάρχει στη Χλώρακα , κατέληξε ο Νικόλας Λιασίδης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close