Πάφος

Ομαδική έκθεση στην αίθουσα Εν Πλω

Ομαδική έκθεση υπό τον τίτλο « Ρομαντικός ρεαλισμός» δώδεκα αυτοδίδακτων ζωγράφων παρουσιάζεται  αυτές τις μέρες στην αίθουσα ΕΝ ΠΛΩ στο Λιμανάκι στην Κάτω Πάφο. Τα εγκαίνια τέλεσε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.  

Στην έκθεση συμμετείχαν καλλιτέχνες της ομάδας του Βασίλη Μίτα οι Ανδρέας Παναγιώτου, Αντιγόνη Παπαδοπούλου,Νίκος Χατζηνικολάου, Ιωάννα Φελλά, Σταύρος Βωνιάτης, Παντελίτσα Ζηνιέρη, Κυπρούλα Τσιανακλίδου, Μαρία Ψαρά, Μαριλένα Χρίστου, Τζούλια Μιχαήλ και Αφροδίτη Νικολάου.   

Σε χαιρετισμό της η συντονίστρια τέως ευρωβουλευτής Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, εκ  μέρους της Ομάδας Καλλιτεχνών – Εκθετών της Ομαδικής Έκθεσης «Ρομαντικός Ρεαλισμός » ανέφερε πως σε μια εποχή έντονης αξιακής κρίσης, όπου επικρατεί το ψέμα, η απάτη, η τάση για εύκολο πλουτισμό και η έλλειψη αισθητικής ισορροπίας, οι συμμετέχοντες στην έκθεση θέλουν και επιμένουν να αντιστέκονται μέσω της τέχνης.  Ο  Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως σπάνια έχουμε την ευκαιρία «εμείς οι πεζοί άνθρωποι που ζούμε την καθημερινότητα να ξεφεύγουμε έστω για λίγο μέσα από τις ευκαιρίες που μας δίδουν οι καλλιτέχνες. Πρόσθεσε πως ο πλούτος του τόπου μας είναι οι καλλιτέχνες, και ο τόπος είναι οι άνθρωποι του.»  Τους ανθρώπους συνέχισε, που ασχολούνται με την τέχνη και που την δημιουργούν μπορούμε να τους κατατάσσουμε στα ανώτερα λειτουργήματα ή στα ανώτερα επαγγέλματα.  

Στην έκθεση παρέστη ο μουσικοσυνθέτης Ανδρέας Αρτέμης, άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button