Πάφος

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία σε κοινότητες της Επαρχίας Πάφου

Μέσα από την κοινή προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού και των φορέων του Τουρισμού της Επαρχίας για ανάπτυξη και περαιτέρω προώθηση της επισκεψιμότητας των κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία περιοδεία στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2020 σε διάφορες κοινότητες και επιχειρήσεις της ορεινής και ημιορεινής Πάφου.

Στις κατά τόπους συναντήσεις δόθηκε η ευκαιρία να ακουστούν εισηγήσεις από τους κοινοτάρχες και επιχειρηματίες ενώ εξετάστηκαν επιτόπου κάποια από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές.

Στην περιοδεία παρόντες εκτός από τον κ. Υφυπουργό Τουρισμού και την συνοδεία του ήταν ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και εκπρ./μέλη της ΕΤΑΠ Πάφου, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής ΕΤΑΠ Πάφου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου Αφροδίτη.

Η ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου δίδει ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στην ύπαιθρο και κρούει ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για το υψίστης σημασίας θέμα που αφορά την εγκατάλειψη και τον μαρασμό της υπαίθρου όλων ανεξαιρέτως των Επαρχιών, γεγονός αυτό αφαιρεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και μειώνει την ελκυστικότητα του τουριστικού μας προορισμού.

Η ΕΤΑΠ Πάφου επισημαίνει ότι παρ’ όλες τις παρεμβάσεις και τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, είναι φανερό ότι δεν έχουν επιτευχθεί τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης της αστυφιλίας και επιστροφής νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο, χρειάζεται να δημιουργηθούν νέες και να αναβαθμιστούν βασικές υφιστάμενες υποδομές (σύγχρονο οδικό δίκτυο και συγκοινωνίες, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία, υπηρεσίες κλπ ), να παραχωρηθούν γενναιόδωρα κίνητρα για επαγγελματική αποκατάσταση, να ενθαρρυνθούν και να στηριχτούν οι επενδύσεις στην ύπαιθρο, να δοθούν κίνητρα για στέγαση και παραμονή στα χωριά, να γίνουν άμεσα βραχυπρόθεσμες αποτελεσματικές παρεμβάσεις οι οποίες θα προσδώσουν προοπτική για δημιουργία συνθηκών κανονικής διαβίωσης και παράλληλα να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Ως ΕΤΑΠ Πάφου αλλά και οι υπόλοιπες Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με τις οποίες έχει συζητηθεί το θέμα, επιθυμούν διακαώς την ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους της Κυβέρνησης για να επιτευχθεί τα επόμενα χρόνια η πολυπόθητη ανάπτυξη και αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη για μια μελέτη αναζωογόνησης της Κυπριακής Υπαίθρου πριν να είναι πολύ αργά και μη ανατρέψιμα τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης και του πλήρους μαρασμού.

Η νέα προγραμματική περίοδος 2021-2027 παρέχει μια χρυσή ευκαιρία για υλοποίηση των πιο πάνω και ως ΕΤΑΠ Πάφου θα εντείνουμε τις προσπάθειες με επαφές και αλληλογραφία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αξιωματούχους του κράτους .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button