Πάφος

Ολοκληρώθηκε η Επέκταση του Κοιμητηρίου στην Κισσόνεργα

Εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Β’ Φάσης του κοιμητηρίου Κισσόνεργας χωρητικότητας 66 τάφων με σύγχρονες προδιαγραφές διαχωρισμού.

Το κόστος του έργου ανήλθε στις  €35,000 και συμπεριλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού συνδετήριου δρόμου με άσφαλτο,  διαχωρισμό των τάφων με διάδρομους από μπετόν και τοπιοτέχνηση του χώρου.

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί το Συμβούλιο αναφορικά με την συχνότητα των θανάτων στην κοινότητα , αναμένεται ότι η επέκταση του κοιμητηρίου θα καλύψει τις ανάγκες της Κισσόνεργας για τα επόμενα 10 περίπου χρόνια.

 

Το κόστος για την επέκταση του κοιμητηρίου έχει αναληφθεί εξολοκλήρου από ιδίους πόρους του Συμβουλίου, και υφιστάμενα αποθέματα τα οποία είχε το συμβούλιο λόγω της νοικοκυρεμένης οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.

 

Διευκρινίζεται ότι συνολικά η γη για το κοιμητήριο Κισσόνεργας έχει κοστίσει γύρω στο ένα εκατομμύριο εκατόν χιλιάδες ευρώ (€1,100,000).

Τα κατασκευαστικά έργα ξεπέρασαν τις διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€250,000), με το τελικό κόστος του κοιμητηρίου να ανέρχεται μέχρι σήμερα στο ένα εκατομμύριο τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€1,350,000).

 

Σημαντικό είναι επίσης ότι όλο το κόστος για το κοιμητήριο έχει αναληφθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας χωρίς να παρασχεθεί οποιαδήποτε βοήθεια από το κράτος παρόλες τις εκκλήσεις μας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button