Επικαιρότητα

Ολοκλήρωση διεθνούς Συνεδρίου στην Πάφο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού το οποίο φέτος διοργανώθηκε στο πλαίσιο που η Πάφος είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού, το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023 και το πρόγραμμα ReInHerit- Horizon 2020, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού του Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, συζητήθηκαν οι τελευταίες τάσεις στον τομέα του πολιτισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του έξυπνου και βιώσιμου τουρισμού, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και ανάπτυξη προϊόντων πολιτιστικού τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σημαντικό ρόλο της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ψηφιοποίησης στον έξυπνο τουρισμό και τους έξυπνους προορισμούς.

Πραγματοποιήθηκαν 39 συνολικά παρουσιάσεις από διακεκριμένους παρουσιαστές οι οποίοι μοιράστηκαν με τους σύνεδρους βέλτιστες πρακτικές, έδωσαν λεπτομερή παραδείγματα και πρακτικές συστάσεις ιδιαίτερα στους τομείς της Ψηφιοποίησης, Αειφορείας, Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Δημιουργικού Τουρισμού.

Επιπρόσθετα, η συν “πρωτεύουσα Σεβίλλη 2023” καθώς και προηγούμενοι νικητές του τίτλου Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού παρουσίασαν τους δικούς τους προορισμούς, μοιράστηκαν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές ως προς εξυπνότερους προορισμούς, προς μια πιο “εξυπνότερη” Ευρώπη.

Παράλληλα, διοργανώθηκε για 10η συνεχή χρονιά η τελετή απονομής των βραβείων ECTN ‘Sustainable Cultural Tourism Destination’, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού, το δίκτυο NECSTouR και τον οργανισμό Europa Nostra.

Οι παραγωγικές εργασίες του συνεδρίου ολοκληρωθήκαν με συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψή όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την Πάφο αλλά και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσα στο πλαίσιο του Έξυπνου Τουρισμού-Έξυπνου Προορισμού!!!

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν κατενθουσιασμένοι τόσο από τον προορισμό, τις εργασίες του συνεδρίου αλλά και του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button