Πάφος

Οκτώ μέρες για ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 52χρονης, για υπόθεση κλεπταποδοχής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στην Πάφο.

Η 52χρονη προσήχθη την Δευτέρα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ωστόσο το Δικαστήριο επεφύλαξε και ανακοίνωσε την απόφαση του στις 09:00 το πρωί της Τρίτης .

Η 52χρονη φέρεται να μην συνεργάζεται με τις ανακριτικές αρχές και να εξακολουθεί να μην δίδει εξηγήσεις ως προς το νόμιμο της κατοχής χρυσαφικών που βρέθηκαν στην κατοχή της. Θύματα κλοπών και διαρρήξεων θα κληθούν να διαπιστώσουν αν χρυσαφικά που βρέθηκαν στην κατοχή της 52χρονης είναι από αυτά που τους ανήκουν.

Στο Δικαστήριο η Αστυνομία αιτήθηκε την οκταήμερη κράτηση της 52χρονης αφού όπως αναφέρθηκε ο όγκος των καταθέσεων είναι μεγάλος από πρόσωπα που υπήρξαν θύματα κλοπών και διαρρήξεων από το οικογενειακό και το επαγγελματικό της περιβάλλον.

Όπως ανακοίνωσε ο Κλάδος Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, έπειτα από έρευνα σε υποστατικό στην Πάφο, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, μέλη του ΤΑΕ Πάφου εντόπισαν μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και κοσμημάτων που διερευνάται εάν είναι κλοπιμαία.

Η έρευνα στο υποστατικό διενεργήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης χρυσοχοείου, που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Πάφο. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη γυναίκας ηλικίας 52 ετών, ιδιοκτήτριας του υποστατικού όπου εντοπίστηκαν τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα.

Από το χρυσοχοείο, σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία, κλάπηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 305 χιλιάδων ευρώ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία εναντίον της 52χρονης, σε σχέση με τη διάπραξη των αδικημάτων της κλεπταποδοχής, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος, της καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου, και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Εναντίον της εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου αυτή συνελήφθη λίγο πριν τις 11.00 την Κυριακή, από μέλη του ΤΑΕ Πάφου.

Ακολούθησαν έρευνες δυνάμει δικαστικού εντάλματος, καθώς και με τη συγκατάθεση της 52χρονης, στην κατοικία και σε οχήματα της, καθώς και σε υποστατικό της στην Πάφο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τις έρευνες ανευρέθηκαν χρηματικό ποσό ύψους 18.820 ευρώ και πολύ μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, κοσμημάτων, και διαμαντιών, για την κατοχή των οποίων η 52χρονη δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να προχωρήσουν στη σύλληψή της για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στο πλαίσιο των ερευνών εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι σε δεδομένο χρόνο η 52χρονη είχε στην κατοχή της αριθμό χρυσών κοσμημάτων που προέρχονται από τη διάρρηξη του χρυσοχοείου.

Η Αστυνομία διερευνά την προέλευση των ανευρεθέντων, τα οποία κατακρατήθηκαν ως τεκμήρια για τους σκοπούς των αστυνομικών εξετάσεων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button