Πάφος

Οι τροχαίες ρυθμίσεις του Μαραθωνίου

Πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο 23ος Διεθνής Μαραθώνιος της Πάφου (Logicom Cyprus Marathon) με τη συμμετοχή 1600 δρομέων από 50 χώρες! Με αφορμή τον Μαραθώνιο θα γίνουν τροχαίες ρυθμίσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου και για αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού. 

Η διαδρομή του Μαραθώνιου που θα εκκινήσει στις 7:30 το πρωινό από την «Πέτρα του Ρωμιού» με κατεύθυνση την Πάφο μέσω του παλαιού δρόμου Λεμεσού – Πάφου θα περάσει από τα χωριά Κούκλια, Μανδριά, Τίμη, Αχέλεια μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Κολώνης και ακολούθως θα κατευθυνθεί προς την λεωφόρο Ποσειδώνος. Οι Μαραθωνοδρόμοι μετά που θα καλύψουν διαδρομή επί της λεωφόρου Ερατούς θα τερματίσουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Παράλληλα με το Μαραθώνιο θα διοργανωθούν και αγώνες Ημιμαραθωνίου (ώρα εκκίνησης στις 08.30), 10χλμ (ώρα εκκίνησης στις 08.45) και 5 χλμ (ώρα εκκίνησης στις 09.00) με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του Κάστρου της Πάφου. Από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν τροχαίες διευθετήσεις και ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά ανάλογα με την πορεία των αθλητών. Η λεωφόρος Ποσειδώνος θα παραμείνει εντελώς κλειστή διαδρομή για τα τροχοφόρα οχήματα από τις 8:00 το πρωινό μέχρι τις 10:00 π.μ. Η διοργάνωση τυγχάνει υποστήριξης από την Αστυνομία Πάφου και γίνεται κατόπιν αδειοδότησης του τμήματος Δημοσίων Έργων. 

Παρακαλούνται οι οδηγοί όπως αποφεύγουν τις πιο πάνω διαδρομές κατά τον χρόνο διεξαγωγής των αγώνων και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας καθώς και με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και των Τροχονόμων που θα είναι στο μέρος για αποφυγή ταλαιπωρίας. 

Σταύρος Κακουρίδης 

Διευθυντής Logicom Cyprus Marathon 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button