Επικαιρότητα

Οι συντεχνίες «καρφώνουν» τον δήμαρχο

Οι εργασιακές σχέσεις στο δήμο Πάφου εδώ και μερικά χρόνια βρίσκονται στο χειρότερο σημείο υποστηρίζουν οι συντεχνίες ΣΕΚ. ΠΕΟ και ΔΕΟΚ. Οι επαρχιακοί γραμματείς των συντεχνιών των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση με επιστολή τους προς τον δήμαρχο διαμαρτύρονται έντονα για την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να απολύσει επιδοκιμασία υπάλληλο χωρίς καμία διαβούλευση με τις συντεχνίες.  

Οι συντεχνίες με αφορμή την απόφαση αυτή υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται όροι απασχόλησης του προσωπικού σε σχέση με τους κανονισμούς του δήμου καθώς επίσης και εργατικές νομοθεσίες και η συλλογική σύμβαση εργασίας. Στην επιστολή αναφέρεται ότι για να επιλυθεί έστω και ένα εργατικό πρόβλημα το οποίο προκύπτει αναφέρουν από μονομερείς ενέργειες της διεύθυνσης του δήμου Πάφου, οι συντεχνίες θα πρέπει να εξαγγείλουν απεργιακά μέτρα ή να προσφύγουν στην μεσολαβητική υπηρεσία του τμήματος εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας.

Οι συντεχνίες καταγγέλλουν την διεύθυνση του δήμου ότι αρνείται εδώ και μήνες να εφαρμόσει αποφάσεις που αφορούν πρόσληψη και μονιμοποίηση εργατικού προσωπικού, ρύθμιση του ωραρίου της τροχονομικης υπηρεσίας, κατάθεση των καθυστερημένων οφειλών στο ταμείο ευημερίας και καθυστέρηση στην πληρωμή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων προσωπικού που έχουν αφυπηρετήσει εδώ και ένα χρόνο.

Οι συντεχνίες εκφράζουν λύπη για την κατάσταση καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την διεύθυνση του δήμου ότι δεν απαντά στις εκκλήσεις του τμήματος εργασιακών σχέσεων του υπουργείου εργασίας για οποιαδήποτε συνεννόηση.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button