Επικαιρότητα

Οι προτεραιότητες της πολιτείας

Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πάφου Δρ. Ιωσήφ Μουτηρης σχολιάζει με μάλλον σκωπτική διάθεση  την επένδυση ενός σημαντικού ποσού για την λιθόστρωση δρόμων στα χωριά.

«117,000 ευρώ από το δημόσιο ταμείο για να μπει πέτρα στο δρόμο της Ακουρδάλειας, ενός χωριού με 7 κατοίκους, μας πληροφορεί η δραστήρια έπαρχος Πάφου», γράφει ο κ.Μουτηρης. Δεν είναι η πρώτη ανακοίνωση της επάρχου για τη βελτίωση δρόμων και άλλης υποδομής στα χωριά της Πάφου, με κρατικό προϋπολογισμό πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, συνεχίζει. «Περιφερόμενη στα φεστιβάλ των χωριών της Πάφου, στη διάρκεια του καλοκαιριού, η έπαρχος ανακοίνωνε έργα. Αυτά ίσως είναι αναγκαία να γίνουν για την αρχιτεκτονική αισθητική των χωριών και την προσέλκυση κόσμου.

Οξύμωρο είναι όμως ότι ζητούμε εδώ και μερικά χρόνια δημιουργία Μονάδας Εμφραγμάτων για το νοσοκομείο Πάφου, που εξυπηρετεί ολόκληρη επαρχία, για να σώζουμε περισσότερες ζωές, τα κόστη της οποίας δεν θα υπερβαίνουν το λιθόστρωμα δύο χωριών, της Ακουρδάλειας και της Αρμου, χωρίς όμως αποτέλεσμα». Το επίπεδο μιας χώρας , συνεχίζει ο γιατρός Μουτηρης, δεν εξηγείται σίγουρα μόνο από την πέτρα που τοποθετείς στα χωριά, αλλά κυρίως από τους δείκτες Υγείας. Γι’αυτό , κατέληξε ο ίδιος πιστεύει  ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο στα λιθοστρώματα και να διατεθούν περισσότερα λεφτά για την βελτίωση της υποδομής και του εξοπλισμού των νοσοκομείων, από τα οποία θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού.

Είναι σωστή η άποψη του κ.Μουτηρη όπως την παρουσιάζει, όμως η πολιτεία, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αφαιρούν χρήματα από την υγεία για να καλλωπίζουν δρόμους στα χωριά; Αν αυτό γίνεται είναι σίγουρα εγκληματικό. Μια οικογένεια πρώτα κοιτάζει την υγεία των μελών της, τις σπουδές των παιδιών της και αργότερα τα ταξίδια και τις διασκεδάσεις. Υπάρχουν βέβαια και οικογένειες που το κάνουν ανάποδα αλλά δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δική μας η πολιτεία είναι τέτοια.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close