Επικαιρότητα

Οι προτεραιότητες μου για τις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2021

Στις άμεσες προτεραιότητες μου σε περίπτωση εκλογής μου στο αξίωμα του βουλευτή Πάφου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι τα ακόλουθα δύο θέματα.

1. Η πάταξη της διαφθοράς και η διαφάνεια απ’ όπου και αν προέρχεται. Άλλωστε το έχω αποδείξει και στο παρελθόν μέσα από την θητεία μου σαν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάφου.

Πέραν της νομοθετικής μεταρρύθμισης με αύξηση των ποινών σε αδικήματα διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας , η πάταξη της διαφθοράς θα πρέπει να περιλαμβάνει την υιοθέτηση πολιτικών και διαδικασιών κάτω από πλήρη διαφάνεια. Μόνο έτσι ο κόσμος θα μας εμπιστευθεί και μόνο με στοχευμένες και τεχνοκρατικές προσεγγίσεις υπάρχει ελπίδα.

2. Να καθοριστεί ένα ευρύ μεν αλλά και στενευμένο πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , που τόσο έχουν πληγεί τώρα με την πανδημία. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει από τη μια να περιλαμβάνουν ρυθμίσεις στις δανειακές τους υποχρεώσεις , αλλά παράλληλα , να παρέχουν τη δυνατότητα συνέχισης του κύκλου εργασιών τους με κίνητρα. Ο πολίτης απαιτεί πλέον από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές την πλήρη κάθαρση από τα οικονομικά σκάνδαλα και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Απαιτεί όμως , και την στήριξη των οικονομικά πληγέντων από την πανδημία του κορονο’ι’ού.

Βάσος Δημητρίου

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ στο Δήμο Πάφου.

Υποψήφιος Βουλευτής Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button